torsdag 30 augusti 2012

Innertak

Spacklingen är klar på övervåningen, typ. Känns som att man kan spackla och slipa precis hur mycket som helst. Nu har vi bestämt att det är tillräckligt bra. Så vi har börjat sätta upp innertaket. Vi sätter in vitlaserat trätak med rundad profil. Vi har en idé om att eventuellt måla det heltäckande vitt, men det får bli om nåt år i så fall. Ska bo in oss först och känna efter hur vi vill ha det. 



Men spacklingen är inte avslutad, vi har ju en hel bottenvåning också. Puh. Tvättstugan är först ut, snart klar...



måndag 13 augusti 2012

Panel

En långhelg har ägnats åt garagets ytterväggar. Vindpapp och panel spikades upp nästan överallt, bara gavelspetsarna kvar. Förhoppningsvis hinner Erik göra klart det under veckan, hans sista semestervecka. Vi har också  grundmålat allt, och dessutom målat första strykningen med den "riktiga" färgen på ett par väggar. Underbart med regnfria helger!

Papporna jobbade på bra, det gick på löpande band och de gäller att hålla uppe tempot så man inte sinkar arbetet ;-)




Alla sidor klara, och nu syns det lite bättre hur garaget ska bli. Målet är att få garaget låsbart och med tegel på taket så snart som möjligt. Efter det fokuserar vi bara på huset.


fredag 10 augusti 2012

Semester!

Vi har varit lediga från bygget under en vecka, och fem dagar spenderades i London där vi tittade lite på OS, strosade runt stan, shoppade och åt goda middagar. På plats mötte vi upp våra vänner Annica och Henrik som annars bor i Stockholm. Henrik visste inte om att han skulle till London på semester (Annica planerade en rejäl överraskning där, årets flickvän kanske!?) eller att vi satt och väntade på dem en kväll på Jamie Olivers restaurang Barbecoa. Ett ställe som vi för övrigt verkligen kan rekommendera. Så det var roligt att överraska honom, och att hänga lite med dom i London.

Vi såg damernas triathlon och marathon live. Absolut bäst var ju att följa Lisa Nordén på väg mot ett silver. Fruktansvärt spännande på slutet, och spurten är bland det värsta man sett i idrottsväg. Vrålet från publiken var genom hela tävlingen öronbedövande, och det var fullpackat med åskådare överallt. Visserligen var det en hel del svenskar, men vi överröstades lätt av britterna... 

Lisa Nordén syntes bra under cyklingen, i blå dräkt med orange hjälm och cykel. Längst till vänster i bilden ovan. Vi lyckades hitta platser nästan ända framme vid staketet på ett ställe längs banan där vi såg dem en gång per varv under cyklingen, och sedan två gånger varje varv på löpningen. Att få bra bilder var inte helt lätt bland de galna britterna med viftande flaggor, men vad gör det med den stämningen!



Lisa Nordén i täten hela tiden, såg stark och cool ut. Och vilket tempo på milen efter att de både simmat och cyklat. Imponerade och stolta svenskar var vi den dagen!

OS maskot heter Wenlock och är en rund figur med cyklopöga. Han fanns överallt i London, här i en park nära Themsen i en blommig outfit. Och han gör alltid segergest, klart man gör likadant :-)

London var en välbehövlig paus från bygget, och nu är vi taggade att fortsätta under hösten. Spika panel nästa!