söndag 21 oktober 2012

Tapetsering

Jag och mamma Lillemor har börjat tapetsera, och hittills hunnit klart de två mindre sovrummen på övervåningen. Ett av rummen, som ska bli arbetsrum, har fått en ganska så mönstrad tapet medan det andra, gästrummet, har en neutral, enfärgat ljusgrå tapet. Är mest nöjd med den mönstrade, visserligen nästan vitt mönster på vit bakgrund, men ändå mycket mönster. 

Tapetsering pågår. Klister rollas på väggen. 


Den mönstrade tapeten på plats.

onsdag 17 oktober 2012

Sten

Vi har fått en sten levererad, som ska ligga i kanten av trädäcket. Som vi kommer bygga till våren... Vi fick idén när vi promenerade runt området vi bygger i och såg en granne som hade byggt sitt trädäck emot en låg, slät sten. Så efter lite hjälp från lastbilschauffören Peter så fick vi åka till en tipp och välja vilken sten vi ville ha. Lyxigt! Valet föll på en hyfsat rund sprängsten. Den är jättefint i färgen (under all smuts...) Ljust grå med kritvita ränder som löper runt  kanterna.


På plats vid huset, förhoppningsvis exakt vid kanten av framtida trädäcket. 

Nöjd!

måndag 15 oktober 2012

Golvläggningen har startat

Äntligen kan vi börja på riktigt med ytskikten! Efter att väggarna blivit färdigspacklade och taken sitter på plats på hela övervåningen så kan vi nu börja med att lägga golv. Samma golv kommer ligga på hela övervåningen. Det är ett 3-stavig ekgolv (samma som "alla" ;-) ) från Arena. Slät mattlackad amerikansk ek. Och det är verkligen stenhårt, något som märktes när vi skulle såga i det.




Pappa Håkan och Erik lägger första raderna i rummet som ska bli arbetsrum. De tyckte nog båda två att det var väldigt roligt!


  

Efter att de första två raderna var på plats så gick det snabbt framåt. På en dag la dom två rum, arbetsrum och gästrum. Blev jättesnyggt!


söndag 14 oktober 2012

Kamin installerad

Gunnar och grabbarna har installerat kaminen. Snabbt, snyggt och rejält jobb, som alltid. Vi är så nöjda med våra snickare. Hur som helst, såhär ser det ut. Bilden är inte den bästa, är massor med materialhögar runt om, så lite svårt att få bara kaminen på bild. (Längtar efter att jobba bort högarna!!) Efter mycket funderade så blev det en Contura 556 med lamelltopp, framförallt fastnade vi för de stora sidoljusen.


Vi riktigt längtar efter kalla vinterdagar så vi får testa om den är så bra som tillverkaren påstår :-)

onsdag 3 oktober 2012

Stenvägg

Bakom kaminen ska vi ha en stenvägg. Detta för att göra nåt kul med väggen, och för att få en rumsavdelare då kaminen står mittemellan matsal och vardagsrum. Vi har valt att sätta en sten från Konradssons som heter Cobrizo grå. Den var väldigt enkelt att sätta, med hjälp av vattenpass och ett gäng som gärna tittade och hade idéer så blev det riktigt bra till slut.





Man blev hyfsat smutsig, och trött i nacke och axlar. Men det var jätteroligt! Erik var avundsjuk, haha. Men han gjorde en del nytta i alla fall, nämligen spikade klart innertaket på övervåningen. En bra byggdag!

tisdag 2 oktober 2012

Tegel och vindskivor





Det har lagts tegel och spikats vindskivor på garaget. Vi passade på ta hjälp av Roland med att lyfta upp teglet på taket innan han åkte hem förra helgen, så nu var det "bara" att placera ut alla pannor. Det gick väldigt snabbt när gubbarna kom igång. Jag hann precis ut och ta några bilder innan de var klara. Skönt också att få vindskivor på plats. Bara vindskiveplåtar kvar innan taket är helt klart.

Och så här ser garaget ut just nu. Snart kommer dörrar och fönster. Sen får nog garagebygget stå still tills huset är klart.

måndag 1 oktober 2012

Nu kan man se hela huset!


Efter att vi flyttat bort allt material från tomten, och Roland finplanerat, så kan man se hela framsidan på huset. Vi har sparat en stor sten som kommer ligga lite till vänster på tomtens framsida.