onsdag 27 mars 2013

Badrumsmöbler

Att välja badrumsmöbler är inte helt enkelt. Vi avgränsade oss ganska snabbt till att välja något från Aspen bad. De möbler vi har i badrummet idag kommer från dom och vi har varit jättenöjda med dom så det kändes som ett säkert val. På plussidan ligger också att de tillverkas i norden och är miljömärkta.

På övervåningen blir det ett svart underskåp med matchande spegelskåp


På bottenvåningen behöver vi något stort som fyller ut rummet lite grand. Vi bryter av det vita och svarta kaklet med ett skåp i ek. Spegel att ha på väggen ovanför har jag tänkt att måttbeställa från glasmästaren och få den inramad med nån snygg ram. Elektrikern får lösa någon snygg belysning.

 
Det som vi har haft mest funderingar kring har varit badkaret. Vad vi ska ha och om vi ska sätta in det nu eller avvakta. När det kom ett erbjudande med bra rabatt på ett av dom vi titta mest på så slog vi till och beställde, så om två veckor kommer ett hörnbadkar från Westerbergs, utan bubblor. Spännande!


Bilder lånade från http://www.westerbergs.com/web/Hem_wb.aspx och http://www.aspenbad.se/

tisdag 26 mars 2013

Tak- och golvlister

Vårt mål med bygget har varit att göra så mycket som vi klarar av (och med ett snyggt resultat) själva, men vi har också haft en liten post i budgeten för snickarhjälp. Den har hittills använts för att montera in kaminen och få trappen på plats.

När det var dags för att sätta taklister så använde Erik lilla klädkammaren som test-rum. Det tog ett antal timmar och många svordomar att få upp de taklisterna. Men det blev ändå inte så bra som han vill ha det. Så vi ringde Gunnar, som var på en månadslång semester i Thailand. Men, Gunnar fixar ju som bekant allt, så på kort varsel kunde hans son Pelle klämma in ett par dagar på vårt bygge. Efter dag ett var nästan alla taklister på plats, så då bestämde vi att ta snickarhjälp med golvlisterna också. På 2,5 dagar blev allt klart. Och skitsnyggt!



Kameran var full  med närbilder på olika lister efter att Erik varit till huset. Bjuder på endast två här, tillägnade Pelle :-)

Har för övrigt inte alls lärt oss kamerans olika funktioner, golven blir mer orange, tapetmönster syns mycket tydligare och skuggor blir väldigt mörka. Vi som trodde att en systemkamera skulle sköta allt åt oss..

söndag 24 mars 2013

Slutspurten

Nu är det faktiskt inte jätteroligt att bygga hus längre. 80% jobbigt och 20% kul. Det gäller att fokusera på de där tjugo procenten. Energinivåerna är ganska låga hos oss båda, och det finns mycket som är roligare och lockar mer än huset. Men, nu är att-göra listan kortare än någonsin, bara spurten kvar!

Vi har tapetserat klart, fått köks-ön på plats, lister och foder klara, bastun saknar i stort sett bara aggregatet och det finns fungerande toaletter, halleluja ;-)

Tapetsering i hallen, den tapet som jag är mest nöjd med i hela huset.

Dörren i till garderoben under trappen, sista dörren som kom på plats.

Tapetserat i vardagsrummet och fönsterfoder.

Städat på övervåningen! Staketet vid trappen sätter vi upp efter att de stora möblerna kommit upp dit.

Toalett :-D

Sista tapetvåderna var också de krångligaste, och det blev perfekt! (den som inte tror på mig kan ju krypa in dit och kolla)

Erik och pappa monterar sockelsug.